שבת

האם מותר לשחק פינג פונג בשבת?

  • י"ב שבט התשע"ה

שאלה

שלום הרב, האם מותר לשחק עם הילדים פינג פונג בשבת? תודה על התשובה

תשובה

שלום רב,

לפי מנהג הספרדים אין לגדולים לשחק פינג פונג בשבת, ורק לקטנים מתחת לגיל חינוך יש להתיר (ראה חזון עובדיה שבת חלק ג' עמודים צט-קא).

ולמנהג האשכנזים מעיקר הדין מותר גם לגדולים לשחק פינג פונג בשבת, ומכל מקום רצוי להימנע מזה כי אינו מתאים לקדושת השבת (ראה שמירת שבת כהלכתה חלק א' פרק טז סעיפים א, ו, ושו"ת נשמת שבת חלק ו' סימן תיח).

בברכה,

הלל מאירס