שבת

2 שאלות - תשובות שונות

  • י"א שבט התשע"ה

שאלה

שלום לכבוד הרב רציתי לשאול מדוע אם אני שואלת 2 רבנים את אותה שאלה הם יענו לי 2 תשובות שונות לדוגמא אני שאלתי רב אחד אם מותר לי לקחת כדור בשבת הוא אמר לי שלא ורב השני אמר שכן , התורה היא אותה תורה אז למה הפיצול?. שאלה שנייה היא למה יש פער בין פרשת השבוע לזמן שבו חוגגים את מה שכתוב בה לדוגמא השבת אנו קוראים על יציאת מצרים אולם חוגגים אותה רק בפסח או בשבוע הבא כשנקרא בעזרת השם בלי נדר על פרשת יתרו ונקרא על מתן תורה אולם חוגגים את מתן תורה רק בחג שבועות, למה הפער הזה? תודה על מענה!

תשובה

שלום וברכה

כנראה שלרב אחד פירטת יותר את המקרה ולרב אחר פחות. לדוגמא ההלכה היא שאסור לקחת תרופות בשבת אלא למי שנהיה חולה שלא יכול לתפקד כראוי וכנראה שרב אחד הבין שאת במצב של חולי שמתיר לקחת תרופות ורב אחד הבין אחרת.

ב. תיקנו חכמים לקרוא את כל התורה בכל שנה ושנה וחילקו את זה לכ55 פרשיות ובכל זבוע קוראים חלק אחד לפי סדר עוקב שבוע אחר שבוע מבראשית עד וזאת הברכה שקוראים בשמחת תורה, לכן השבוע קראנו על קריעת ים סוף ובשבוע הבא על מתן תורה וכו'.

מלבד זאת תיקנו חכמים לקרוא בכל חג מענין החג ולכן בפסח נקרא שוב על יצאת מצרים ובשבועות נקרא שוב על מתן תורה.