תורה ומדע

מספר שאלות על אמיתות התורה

  • י' שבט התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב! מחילה על אורך השאלה, למרות שתוכן השאלות נראה כאילו אני בא לסתור את התורה זאת לא הכוונה חס ושלום אני מאמין בהשם ובתורה רק הייתי רוצה הסבר לשאלות 1) מדוע הביא רבן גמליאל את הכלל "אין חידושה של לבנה פחותה מכ"ט י"ב תשצ"ג" ובאמת לפי המדע כיום יודעים שכן יש מולד קצר יותר, ואם נבוא לתרץ שזה הממוצע בגלל שכמה שורות לפני זה היה כתוב "פעמים שבא בארוכה פעמים שבא בקצרה" אז למה נקט לשון אין...פחותה מ! משמע שאין פחות מכ"ט י"ב תשצ"ג, ואם נבוא להגיד שהכוונה שאפילו אם נחשב את ההפרש בין המולד הממוצע למולד הקצר ביותר עדיין לא יתכן שנראית הלבנה החדשה בזמן שראוה העדים שהרי עדיין לא עבר הזמן המינימאלי, אז למה לא אמר רבן גמליאל כך: אין חידושה של לבנה פחותה מכך וכך (המולד הקצר ביותר שהבנתי שהוא כ-29.18 לפי המדע) 2)הבנתי שלא באמת יש לשמש נרתיק שמוריד את המעלות, ומה הכוונה שהשם הוציא חמה מנרתיקה ומדוע לא נשרף העולם באותו זמן 3)מדוע אמרו בגמרא שניתן לראות את הירח 6 שעות לאחר המולד הרי לפי מה שהבנתי זה לא אפשרי תודה רבה! (אם זה יכול להחליש אנשים בדת אז בבקשה אם אפשר שתישלח תשובה רק למייל)

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

אפנה אותך למומחה שעוסק בשאלות מהסוג ששאלת, הרב יחיאל זלצמן, שיוכל להפנותך לחרדי מומחה לאסטרונומיה: 0573143052

מכל מקום עליך לדעת ששאלות מסוג זה לא נוגעות לאמיתות התורה, ולא על פיהן נקבעת אמיתותה של תורתנו הקדושה.
בבקשה קרא תגובה זו בעיון:
אני גם ממליץ לך לקרוא את החוברת "שיחה גורלית", באמצעותה תוכל לבנות את אמונתך באופן רציונלי.

שלך בברכה,
דניאל בלס