שאל את הרב - כללי

לא תתגודדו-נוסח התפילה

  • ט' שבט התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב. בערבי שבת אני מתפלל אני ספרדים(אני אשכנזי) ויש לי כמה שאלות : 1. אני יכול להתפלל מנחה של חול בנוסח שלי, ואז קבלת שבת וערבית בנוסח בית הכנסת ? 2.אם אני מתפלל בנוסח בית הכנסת, ומתוך הרגל בתפילת שמונה עשרה או ברכות ק"ש התחלתי עם הנוסח שאני רגיל בו שזה לא נוסח בית הכנסת, האם להמשיך בנוסח שהתחלתי בו או לחזור לנוסח בית הכנסת ? תודה רבה ושבת שלום

תשובה

לכבוד השואל,

1. כן, רק שתחזיק אצלך סידור עם הנוסח האשכנזי, ותתפלל השמונה עשרה של ערבית של שבת בנוסח שלך.

המשמעות משו"ת האגרות משה ז"ל (או"ח ח"ד סי' לד) שהאיסור של לא תגודדו מתבטא דוקא כאשר מתפללים בקול ובאופן שניכר ששונה מן הצבור.

2. כנ"ל, השמונה עשרה תפלל בנוסח שלך.

בברכת קריאת שמע אם טעית לעשות כהרגלך, אין אתה צריך לחזור.

בברכה,

רב נחום