שאל את הרב - כללי

שאלה בנושא כיסוי ראש האישה בביתה.

  • ט' שבט התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב, לפי מה שידוע לי - אחת הסיבות שאישה נשואה צריכה לכסות את הראש היא כדי לשמור את היופי של השיער שלה לבעלה בלבד. א"כ, מדוע יש עניין לכסות את הראש גם בבית? אני יודעת שזה מוסיף יותר קדושה בבית אבל כך הבעל כלל לא נהנה מהיופי שלה... (אמנם אפשר להיראות יפה גם במטפחת, אבל אין מה להשוות לשיער). אשמח לתשובה, תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

עיקר הטעם שמחוב הלכסות את הראש הוא כדי לשמור את השפע של האישה שלא יילך לחיצונים ולקליפות שמנסי ם להידבק בה עקב מעלתה הרבה. כיסוי הראש מהווה הגנה שלא יוכלו הקליפות לינוק מהשערות. לכן גם בבית יש להקפיד על כך מאוד על פי דברי הזוהר.

אמת שעל פי תורת הנגלה אין איסור בבית.