שאל את הרב - כללי

חטאו של דוד

  • ח' שבט התשע"ה

שאלה

איך חז"ל אומרים כל האומר דוד חטא אינו אלא טועה כאשר הכתוב אומר במפורש וירע הדבר בעיני ה' וכו'?

תשובה

שלום וברכה

כך כתוב בגמרא
אמר רבי שמואל בר נחמני אמר רבי יונתן כל האומר דוד חטא אינו אלא טועה שנאמר ויהי דוד לכל דרכיו משכיל וה' עמו וגו' אפשר חטא בא לידו ושכינה עמו אלא מה אני מקיים מדוע בזית את דבר ה' לעשות הרע שביקש לעשות ולא עשה.
כוונת הגמרא היא שדוד מעולם לא חטא באיסור החמור של אשת איש אולם היה בזה שמץ של חטא שעל זה נאמר וירע בעיני ה'.