שבת

בעלי הפסיק לשמור שבת

  • ה' שבט התשע"ה

שאלה

לפני 6 שנים התחתנתי עם אדם דתי, בשנה האחרונה שמתי לב שבשבתות הוא משתמש בפלאפון, מה עלי לעשות? האם אני צריכה לדבר איתו בקשר לזה? (הוא מסתיר את זה שהוא מחלל שבת)

תשובה

שלום וברכה

אם את חוששת שהוא יתפקר חלילה יותר כתוצאה מכך שגילית שהוא מחלל לשבת שבת בסתר, עדיף לשתוק ולהתפלל שה' יחזיר לו את יראת השמיים שלו ויזכה לשוב ולשמור את השבת כהלכה.

אם את סבורה שתוכלי לפתוח את הנושא ולהחזיר אותו לשמירת שבת מלאה, עדיף בוודאי לדבר איתו על כך ולהסביר לו את חומרת העניין של שהשימוש במכשיר שיש בו בוודאי חילול שבת גמור.

בברכה שנזכה לתשובה שלימה,