אמונה

הטוב שבתנ''ך ואמיתות התורה שבע''פ

  • ה' שבט התשע"ה

שאלה

שלום וברכה. ראשית, יישר כוח גדול למוסדות הידברות. ממש שמחה גדולה בלבי. שנית, כמה שאלות בעזהי''ת: א. אבא שלי אדם שאינו מאמין בתורה שבע''פ, ולכן אני אף פעם לא יוכל ליישב לו שאלות קשות בתנ''ך ע''פ חז''ל [אבא שלי לומד הרבה תנ''ך ויש לו ידע בכל התנ''ך] ולכא' יש דברים בתנ''ך שע''פ הפשט הם מאוד קשים לאחד כמו אבא שלי. בעצם איך אפשר לאמת לו שמה שחז''ל אומרים זה אמת [למרות שניסיתי בכל מיני דרכים וזה לא כ''כ פשוט], ואיך אפשר ליישב לו את הדברים הרעים בתנ''ך? תודה רבה באהבה גדולה.

תשובה

שלום וברכה,

מה שטוען אביך הוא חמור מאוד. אם אביך בטוח בעצמו, ואינו מבקש לברר את האמת לאשורה בנושא חשוב זה, אני מציע לך שלא תתווכחי עימו בנושא כלל. כי כמו שמצווה לומר דבר הנשמע, כך יש מצווה שלא לומר דבר שאינו נשמע. ועליך לראות בעצמך עד כמה הוא מחפש תשובות, או שמטרתו רק לשכנע אותך בעמדתו. וצריך להיזהר מדיבורים בנושא אם כן.

עם זאת, אני חושב שהדבר חשוב שיהיו ברשותך תשובות לשאלות שהעלה בפניך, עבור עצמך.

ראשית כל, חשוב להכיר בעובדה שהמושג "רבנים" אינו דבר חדש ליהדות, אלא נקבע עוד בדור המדבר, ועם ישראל נצטווה לשמוע לחכמיו ולא לסמוך על שיקול דעתו האישי בפירוש המצוות. חשוב לקרוא מאמר זה בעיון:

http://www.hidabroot.org/he/article/2587

קיימת קבוצה שנקראת "קראים", ואלו יהודים שכופרים במסורת התורה שבעל פה. אנא ראי מדוע טענתם אינה מתקבלת על הדעת:

ראי גם "עין תחת עין - כפשוטו?"
וגם "בין בשר לחלב":

והחשוב ביותר, בבקשה חפשי בגוגל את המילים "שיחה גורלית". חשוב מאוד שתקראי חוברת זו מתחילה ועד סופה, כי היא מתייחסת לכל השאלות באמונה, ועושה זאת בשלבים. אני בטוח שתהני.

תוכלי להציע לאביך, באם ירצה בכך, להתכתב עמי.

שלך בברכה,
דניאל בלס