תפילה וברכות

האם יש לברך על ברקים ורעמים עם שם ומלכות?

  • ה' שבט התשע"ה

שאלה

שלום לרבנים, אני הולך על פי מנהגי מצרים אז אבקש לענות לי על רבותינו [נהר מצרים מהריק"ש רדב"ז] ולא רבנים אחרים ידוע שרוב פוסקי עדות המזרח וצפון אפריקה מברכים על ברקים ורעמים בלי שם ומלכות בן איש חי כף החיים הגר"י משאש הגר"ש משאש הגר"ע הדאיה הגר"מ אליהו עלי הדס ועוד.. מה מנהג יהודי מצרים בדבר זה..? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

לא ידוע על מנהג מצרים בזה. וגם בספר מנהגי מצרים להרב יום טוב ישראל זצ"ל לא כתב את מנהג מצרים בזה.

יש לציין שדעת הרב עובדיה יוסף זצ"ל בשו"ת יחוה דעת חלק ב' (סימן כז) ובספר חזון עובדיה ברכות (עמודים תסא-תסד) שהעיקר להלכה ולמעשה לברך על ברקים ורעמים בשם ומלכות. וכן העלה הרב זמיר כהן שליט"א בשו"ת נזר כהן חלק א' (חלק אורח חיים סימן י).

בברכה,

הלל מאירס