שמיטה

שנת שמיטה,האם מותר להוציא עצים ולנטוע במקום אחר

  • א' שבט התשע"ה

שאלה

שלום רב, יש בגינתנו איזור קטן שאנו רוצים לבטל על מנת לבנות שם משהו. האם מותר לנו להוציא את העצים משם ולנטוע אותם במקום אחר בגינה? למשל בתור עיבוי ושיפור גדר חיה שקיימת? תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

הרוצה להעביר אילנות ממקום למקום בשנת השמיטה, אם מעבירם בלא עפר שיכול לחיות מאליו, נחשב כנטיעה חדשה, ואסור בשביעית. ואם מעביר את האילן עם עפר מסביב לשורשים, ויכול לחיות עם עפרו י''ד יום, יש מקילין בזה, ועל כן יש מקום להקל לשכור פועל גוי ישעביר את האילן עם הקרקע שסביבו.