אמונה

איך להשפיע על חבירה מהצוות להתקרב לדת?

  • כ"ט טבת התשע"ה

שאלה

אני עובדת במקום חילוני ויש שם בחורה חילונית(בגיל 24) שמאוד מתעניינת בדת אבל בשביל ידע אישי ולא כדי לשנות אורח חיים. הבחורה (ממוצא רוסי) אין לה הרבה קשר עם הדת(אפילו לא כיפור) מנגד ידע יש לה והיא מפגינה אותו בכל מקום שהיא יכולה. כשישבתי ושוחחתי איתה בנושאים של אמונה וניסיתי להוכיח לה שיש בורא לעולם (ע"פ הרצאה של הרב נויגרשל) היא הגיעה לנקודה שבירה ואמרה "את זה אלוקים עשה" עניתי לה "אז הוא קיים" ומיד היא התחרטה – נראה שהיא מפחדת להאמין בזה כדי שלא תאלץ לשנות אורח חיים. איך אני יכולה לנסות לקרב אותה מבלי שהיא תרגיש מאוימת ממני. בתודה מראש בחורה אחת

תשובה

שלום וברכה

חושבני שעדיף לשלוח לה לינקים לשמיעת הרצאות שאז היא תשמע את זה בזמנה הפנוי ללא לחץ מצידך ובעז"ה הדבר ישפיע עליה. אצעי לשלוח לה לא רק הרצאות שמדברות ישיר על אמונה בבורא עולם אלא גם דברים מסביב כדוגמת הרצאות הרב פנגר בעניינים שונים ובעז"ה זה יחלחל לאט לאט והיא תזכה להתחזק באמונה שלימה.