שאל את הרב - כללי

הוכחת היחודיות של יהדות

  • כ"ז טבת התשע"ה

שאלה

מה היא הדרך הקצרה להוכיח ליהודי [ישראלי] את יחודה של היהדות כנגד תפיסת עולמו ה"בודהיהיסטי" וזאת מבלי להכנס איתו לוויכוח אלא דרך ציון עובדות מוחלטות המביאות למסקנה [כעין תרגיל חשבוני]

תשובה

לכבוד השואל,

ישנם לפחות ב' נקודות באמונת הבודהיהיסטים שמקורם בטעות:

1. התפיסה מבוססת על האמונה שהדרך להשגת הדרגה הכי שלמה היא על ידי היעדר ה"אני" באישיות. אין זה נכון.

על פי האמת הידוע ביהדות, השגת הדרגה הכי שלמה היא דוקא בשילוב של ידיעת מציאות הבורא יחד עם ידיעת מציאות אישיות האדם עצמו.

2. המטרה של כל הדת היא להשיג שחרור מן הסבל בעולם.

על פי האמת הידוע ביהדות, מטרת החיים היא הרבה יותר נעלית, והיא, להשיג את התענוג הכי גדול שאין למעלה הימנה (מסילת ישרים פרק א'). ואין הסבל שבעולם אלא "שליח" מהקב"ה לצורך הדרכת האדם להשיג את התענוג האיןסופי (יבמות סג. ורש"י שם ד"ה בשביל ישראל). כך שהמתרכז על ה"שחרור מן הסבל" כמטרה הכי עלאית  בכל ימי חייו, אינו אלא כמתרכז על חלק קטן וצדדי שבחיים כלפי השגת התכלית האיןסופי שבחיים.

ויהי רצון שנזכה להפצת רק ידיעות אמיתיות בעולם,

בברכה,

רב נחום