זוגיות

מה קורה אם בן הזוג לא רוצה להתגרש בשנית?

  • כ"ז טבת התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב בתשובה לשאלה ששאלתי כתבת שעלינו להתגרש מחדש. מה קורה אם בן זוגי אינו רוצה לעבור תהליך גירושין מחדש? זה אומר שאני עדיין נשואה לו? האם אני אמורה ללכת לבית הדין הרבני ולספר להם? קשה לי להסתיר את המצב הזה. מבחינתו זהו מצב לשלום בית. לתשובתך אודה

תשובה

שלום וברכה

אילו בעלך לא היה כהן, היה אכן מקום לעשות שלום בית, אולם מאחר ובעלך כהן, הרי שהגירושין הם אל חזור בדרך כלל, ועל כן אין ברירה אלא ללכת לבית הדין הרבני לבקש את עזרתם. יתכן והם יוכלו למצוא פירצה הלכתית, שתוכלי לשוב ולחיות ביחד, אולם מקרים הלכתיים אלו הם לא שכיחים כל כך, ואם לא ימצאו פיתרון הלכתי לבעיה, ככל הנראה תיאלצו להתגרש שוב.