שמיטה

כריתת עצים בשנת שמיטה

  • כ"ה טבת התשע"ה

שאלה

לשכני,אנשים שומרי מסורת,גדלים עצי ברוש המתנשאים לגובה רב.העצים גובלים בחצר שלי.בחורף,ובימיוחד בעת סערה,הרוחות מעיפות את בלוטי הברושים גם לשביל הגישה לביתי.הכמות היא רבה מאוד והדבר מהווה סכנת החלקה (וזה אף קרה)אינני רוצה לפגוע בשכני ואני מעוניינת לדעת האם ניתן לגזום עצים אלו גם בשנת השמיטה.עלי לציין שאין לשכנים התנגדות לכריתתם אלא בשנת השמיטה. שבת שלום ותודה עדנה מאור

תשובה

שלום וברכה

מותר לקצצם וכמבואר בילקוט יוסף הלכות שביעית סימן ה'

יב ‏עצים הגדלים בצידי החצר או צידי רשות הרבים, ומפריעים לעוברים ושבים בהליכתם, מותר לקצוץ הענפים מהם, שאין איסור זמירה אלא כשהיא באה לתועלת האילן או להשביח פירותיו, אבל כאן שאינו עושה כן לצורך השבחת האילן, אין בזה איסור. וכן אם הוא צריך את העצים להסיק בהם וכיוצא בזה, מותר לקוצצם באופן שאין הוא לצורך השבחת האילן, ואינו מדקדק במעשיו שיהיה על ידם תועלת לאילן. [ילקו''י שם].

יג ענפים המפריעים לחוטי חשמל, ויש חשש שבחורף יתנתק חוט החשמל, והדבר ניכר שהענפים גורמים להפרעה, מותר לגזמם בשנה השביעית. [ילקו''י הל' שביעית פרק ז' עמ' רעו]