שאל את הרב - כללי

פרסום נס: ככה העפתי את ליאור שליין מערוץ 2

  • כ"ה טבת התשע"ה

שאלה

היתה עד שבוע שעבר תוכנית בערוץ 2 בשם "מצב האומה", של ליאור שליין וחבורתו. זו תוכנית של פאנל הומוריסטי בנושא מה שקורה במדינה. בפועל היא עסקה בהסתה נגד הקב"ה, הדת, הדתיים והחרדים, הרבנים, קצת נגד הימין, אבל בעיקר בלעג וציניות על האמונה עצמה, עיקר התוכנית היתה מוקדשת לדברי כפירה וללעג על מי שמאמין באלוקים – הן על עצם האמונה, והן על ידי הצגת המאמינים כטפשים. הם אהבו להזכיר את שם ה' לבטלה ולגנאי, לעשות עבירות בשידור חי ולהראות ש"לא קרה להם כלום", ובאופן כללי גם לבזות אנשים וכדומה, אני לא גאה בזה שלפעמים נכנעתי לסקרנות וצפיתי בה, אני רק רוצה לספר על משהו אחד: גם כשצפיתי בה – זה רק גרם לי לצער וכאב. לפני שבועיים בערך זה היגיע לשיא מסוים – כמעט תוכנית שלמה שהוקדשה רק לחרף ולגדף את הקב"ה בעצמו. עלה בדעתי שאולי כשאני מתעניין בהם זה נותן להם כח. בדיוק קראתי על זה שהטומאה שואבת את כחה מהקדושה. אז החלטתי "להרעיב אותם". היה לי קשה ועדיין קשה, אבל החלטתי שלפחות ביינתים לא אצפה בה, גם אם זה לא לתמיד וגם אם לא בטוח שאחזיק מעמד. אז פספסתי איזה 3 תוכניות. זה גרם לי להתפלל לה' מעומק הלב ש"יסתום לליאור שליין את הפה" וש"יפסיק את התוכנית הזאת". לא חשבתי איך זה יכול להיות, זו תוכנית זוכת פרסים בשיא הצלחתה, הרייטינג שלה גבוה מאד, אהובה על המבקרים, היא בשיא כוחה, היא באמצע עונה ולפני תקופת בחירות – שאז היא הכי רלבנטית. אבל התפללתי בכל זאת, כי ה' הוא כל יכול, וה' ענה לתפילתי. בשבוע שעבר הופסקה התוכנית. פתאם באמצע העונה – באופן מוזר ולא טבעי – פרץ סכסוך בין שליין ל"רשת". כרגע מדובר שהתוכנית תעבור לערוץ 10 הכושל, שנהנה מהרבה פחות רייטינג. נשאר להתפלל שגם זה לא יצליח.

תשובה

שלום וברכה

ה' יעזור שכל עם ישראל ישוב בתשובה שלימה ויזכו להתקרב לבורא עולם באהבה.