שאל את הרב - כללי

שאלות לגבי משה

  • כ"ד טבת התשע"ה

שאלה

התחלתי לקרוא כל שבת את ספר התורה, ועלו לי מספר שאלות. 1. בהתגלות השם למשה הוא קורא לו פעמיים. מדוע? 2. האם כשמשה חוזר לארמון במצרים הוא מכיר את פרעה? כי הוא הרי גדל בארמון. 3. איך ימשה יודע כי הוא עברי? התורה בעצם לא מספרת על שנותיו בארמון ואז פתאום יצא אל אחיו? איך הוא יודע כי מדובר באחיו. 4. האם הגילוי הפיזי (סנה בוער) של השם נגלה רק בפני משה? ועם השאר השם בעצם רק משוחח בלי להתגלות אליהם? 5. איפה קבורים כל ילדיו של יעקב? פרט ליוסף שמעלים את עצמותיו ארצה? תודה רבה. שמרית

תשובה

שלום וברכה

1. לשון חיבה

2. כפי המבואר בתורה, מת הפרעה ההוא לפני חזרת משה ומלך חדש הומלך כפרעה.

3. מבואר בתורה שמשה רבינו גדל אצל אימו עד שחזר לבת פרעה ועל כן הכיר את הוריו ואת מולדתו.

4. רק למשה ורק בפעם ההיא.

5. את כל השבטים העלו ארצה וכל אחד נקבר בחלק של שבטו.