שאל את הרב - כללי

פירוש שרשרת חלומות

  • כ"ג טבת התשע"ה

שאלה

שלום רב. היו לי שלושה חלומות לא כולם באותו לילה. כל לילה חלום שונה והם בראש שלי ורציתי לדעת מה הפירוש שלהם. 1. חלמתי שאני בהריון. 2. חלמתי כשאני מסתכלת במראה הדמות שלי במראה הופכת לאבא שלי ז"ל. 3. את החלום הזה חלמתי אחרי חלום ארוך כלומר חלום קטן בנפרד במשך פחות מדקה וישר התעוררתי. זה שמיים כחולים ועננים ואז קרן אור חזקה מהשמיים פגעה בי וחיממה אותי היתה נעימה ומתוכה מהשמיים מהקרן אור יצאו יונים יונה אחרי יונה עפו עד שהיו מלא יונים לבנות מתעופפות מראה מרהיב!

תשובה

לכבוד השואלת,

מובא בקונטרס "החלומות ופתרונם":

"הרואה מת בחלום אם בריא הוא – טוב לו.

"שמש – טוב יבוא לו.

"ראה ציפור – טוב יגיד."

ועל פי זה יש לפרש את החלומות:

1. חלמתי שאני בהריון.

 - הרי עצם זה בשורה טובה יגיד.

2. חלמתי כשאני מסתכלת במראה הדמות שלי במראה הופכת לאבא שלי ז"ל.

 - הרי כשהנפטר היה בריא זה סימן טוב; וכל שכן כאן, שזה היה האבא, ואת הרגשת התחברות לדמותו - שלכאורה מראה שאת יכולה לזכות לטוב מתוך הזכות שיש לו.

3. זה שמיים כחולים ועננים ואז קרן אור חזקה מהשמיים פגעה בי וחיממה אותי היתה נעימה.

- שוב, אור השמש זה סימן טוב ; ובפרט שידוע שאור שמרגישים את נעימותה, גם כן מסמל לנו קירבה להקב"ה.

ומתוכה מהשמיים מהקרן אור יצאו יונים יונה אחרי יונה עפו עד שהיו מלא יונים לבנות מתעופפות .

- הרי ראיית צפור זה בעצמו סימן טוב; וכל שכן כשרואים יונה שמסמל את הכנסת ישראל (ברכות ג.). ויש מפרשים שמרמז לקירבה למציאות של השם יתברך.

הרי שכל אלו הם סימנים טובים ברוך השם המראים על התקשרותך להשם יתברך ולקבל את הטוב ממנו.

בברכה,

רב נחום