איך מחשבים מעשר?

  • כ"ב טבת התשע"ה

שאלה

שלום, אני רוצה לתת מעשר מהמשכורת שלי לצדקה ואני לא יודעת איך מחשבים את המעשר. חלק אמרו לי שצריך לתת עשירית מהמשכורת נטו שלי וחלק אמרו שזה עשירית מהסכום שנשאר לי אחרי חובות ותשלומים כמו שכירות וכו'. בנוסף, שמעתי גם שהכסף שמביאים במתנה בחתונה יכול להיחשב גם כמעשר, האם זה נכון? תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

מעשר מחשבים מהמשכורת נטו בניכוי ההוצאות שלך הקשורות ישירות לעבודה כדוגמת נסיעות וכדו'.

שכירות ושאר הוצאות הקשורות למחיה באופן כללי, אין חשש כלל.

כסף שנותנים מתנה לחתונה אי אפשר לחשב ממעשר. אם מדובר בכלה עניה ואת רגילה לתת לכלה בדרגת קורבה כזו נניח רק 50 ש"ח ועקב עונייה את רוצה לתת לה 200 ש"ח ניתן לחשב ממעשר את ה150 ש"ח הנוספים.