זוגיות

מריבות לאחר הלידה, מה עושים?

  • כ"ב טבת התשע"ה

שאלה

שלום וברכה כבוד הרב, מאז לידת בני בן התשעה חודשיים, יש לי ולבעלי ויכוחים, ויותר מזה. מצב זה מאוד קשה עלינו.

לי יש הרבה טענות בעניין התנהגותו עם התינוק. האם יש איזה סגולה לשלום בית?

תשובה

שלום וברכה

הסגולה הכי גדולה היא ללמוד ולהבין מה הראש של בעלך ומה הוא מרגיש בעניין הילד ולנסות למצוא את הדרך הנכונה איך לקבל ממנו את המירב שהוא מסוגל לתת ולוותר על דברים שהוא לא מסוגל לתת.

לא פירטת על מה אתם רבים ועל כן אפרט קצת מהדברים השכיחים.

אם את רוצה שהוא יאהב את התינוק וישחק עימו, עלייך להבין שדבר זה לא מתאים בדרך כלל לגבר בגיל צעיר, הוא לא מסוגל לזה הוא לא יכול לשחק עם יצור אנוש קטן. רק כאשר הילד גדול הוא יוצר איתו קשר. כמו כן בעז"ה בילדים הבאים הוא יוכל להיות יותר אבא כי הוא יתבגר קצת. כך הוא דרכו של עולם ובזה צריך לוותר ולהפסיק להציק.

אם הוא מתערב בהאכלה של התינוק וכדו', דברים שאינם באמת קשורים לבעל  יש ליזום שיחה מיוחדת לעניין זה להקשיב לדבריו ולאחר שהוא מסביר את עצמו את תחזרי על מה שהוא אמר בסיכום קצר כדי להבין את טענותיו ובעיקר כדי שהוא ירגיש שאת הקשבת לו אות מתייחסת ברצינות לדבריו, לאחר מכן תעני עיניינית לדבריו כמובן תוך מניעה מוחלטת מפגיעה בו באופן אישי.

ה' יתן לך ברכה והצלחה ותזכו יחד לגדל את ילדכם זה ושאר הילדים שיוולדו בעתיד, לתורה ולחופה ולמעשים טובים.