תורה ומדע

יש לי מספר שאלות

  • כ"א טבת התשע"ה

שאלה

1.ראיתי! אצלכם כתבה של מה הרמב"ם היה אומר על האבולוציה ולפי מה שהבנתי כותב הכתבה טען שברגע שתימצא לאבולוציה הוכחה חד משמעית , אז כנראה שהפשט טעה בחישוב . זאת הייתה טענתו ? כי אם כן , זה תירוץ שהאתאיסטים טוענים שיקרה . 2. איך זה שילד מקבל את הגנים של שני הוריו ? וגם יש ילדים עם מוטציות כמו שלושה ידיים וכד'.... 3. איך הדגים שרדו את המבול של נוח אם המים היו חמים מהרגיל ? 4. איך הצמחים נבראו ביום ה-3 והשמש נבראה רק ביום ה-4 ? הרי הצמחים זקוקים לשמש לתהליך הפוטוסינתזה . 5.שמעתי על רב שאמר לביבי שהוא השליט של המדינה והוא יעביר את השרביט למשיח האם זה נכון ? 6.ובנוסף לפי מה שהבנתי יש רב שביטל את חבלי המשיח זה אומר שנזכה לגאולה ללא מתים בצד שלנו ? תודה רבה לכם על תשובותיכם הנהדרות

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,
אני כותב המאמר.

1. התורה לעולם אינה טועה. מי שטועה הוא אנחנו: לעיתים אנו טועים במדע, ולעיתים אנו טועים בהבנת התורה. לכן יש פשט, רמז, דרש וסוד בתורה, כי אנו לא יודעים ומבינים הכל בה.
מכל מקום טענתם של האתאיסטים מופרכת, לאור העובדה שכבר היו תיאוריות בעבר שנטענו והופרכו (כמו טענת העולם הקדמון), ולאור העובדה שעברו יותר מ-150 שנה ועדיין לא התגלו הוכחות לאבולוציה והם נדרשים להתווכח על פרשנויות.

2. אתה מתאר את חוקי התורשה, אך זהו דבר ידוע שאינו נוגע לאבולוציה.
מוטציות כמו ילד עם שלוש ידיים וכו' - לא נובעות מיצירת מידע גנטי חדש, אלא משילוב לא נכון של גנים קיימים. לא תיתכן יצירה חדשה בדרך הזו, כי מדובר בקודים שהם כבר קיימים. כמו כן מוטציות כאלו אינן עוברות בתורשה ואינן מועילות למין. ההיפך הגמור ממה שהאבולוציה נשענת עליו.

3. הגמרא אינו אומרת שהיה מבול של רותחים בכל העולם, אלא דווקא במקום של האנשים החוטאים כדי להענישם.

4. צמחים יכולים לשרוד יום אחד ללא אור שמש.
המפרשים לא טוענים שהשמש נבראה ביום הרביעי, אלא רק שתוקנה ביום הרביעי (לפני כן לא היו מחזורים קבועים של יום ולילה).

5. לא שמעתי על דבר שכזה, וראוי שלא להאמין לשמועות.

6. תהליך הגאולה תלוי בגורמים רבים, ועשוי להשתנות בכל רגע. לכן צריך להמשיך ולהתפלל.

בברכה,
דניאל בלס