חברה והשקפה

האם העברית התפתחה מהשפה האכדית?

  • כ"א טבת התשע"ה

שאלה

שלום, מזכירים אל השפה העברית כשפת לשון הקודש, שבה יש חשיבות ומשמעות לכול מילה והיא לא שפה הסכמית אלא השפה שבה ד' ברא את העולם. ועוד כהנה וכהנה... לעומת זאת אני מוצא מאמרים שבה מדובר על השפה העברית כשפה שהתפתחה מהשפה האכדית שקדמה לה... ולכן כשפה שהתפתחה ולא ניתנה משמיים אלא היא תוצר של בני אדם אפשר לשאול כמה שאלות .. 1. אם כך מה החשיבות לכתב של ספר התורה , הרי זה כתב שבני אדם קבעו. מה יש לדרוש תילי תילים של הלכות מקוצים של אותיות שבני אדם קבעו? 2. ומה החשיבות למצא משמעויות וגימטראות בכול מילה הרי זה שהתפתחה בצורה מיקרית..? 3. ומה המקור לכך שהשפה העברית היא השפה העתיקה בעולם ובה נברא העולם וממנה התפתחו כול השפות? מה בכלל ניתן לענות למי שטוען שהשפה האכדית היא השפה שקדמה לעברית וממנה העברית התפתחה?? בברכה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

1. השפה העברית אינה שפה הסכמית. וזו הייחודיות שלה. חפש בבקשה בגוגל: "הרב צבי ענבל נפלאות לשון הקודש".
זו הרצאה בארבעה חלקים שתשיב על כל שאלותיך בתחום. חשוב שתצפה בכולה.

2. מכל מקום, התורה ניתנה מבורא עולם, ועל כן בורא עולם השתמש במילים וביטויים וניבים שתהיה להם משמעות, ונוכל להוציא מתוכה חכמה. כדאי לך שתחפש בגוגל את החוברת "שיחה גורלית", אשר תסביר לך מה הייחודיות ההופכת את תורת ישראל לאמת בשונה משאר הדתות.

3. כל השפות השמיות דומות (מה שמעיד על התפצלות השפות ממגדל בבל, ומעיד גם על עתיקות השפה העברית). אך מכיוון שהשפות השמיות דומות, יהיה קשה להוכיח מבחינה היסטורית מי קדם למי. גם החוקרים סומכים ידיהם על פרשנותם והשערתם במקרה זה.
לנו יש את המסורת של התנ"ך שמעידה כי האדם הראשון דיבר עברית, ומגלה לנו כיצד האנושות התפצלה ממגדל בבל.

בברכה,
דניאל בלס