שאל את הרב - כללי

בירור בהשקפה יהודית

  • כ' טבת התשע"ה

שאלה

לאחרונה שמעתי על יהודי חרדי מאוד מפורסם ששימש כמגיש בכיר מאחת מתחנות הרדיו החרדיות, של"ע חזר בשאלה, איך אנו אמורים להסתכל על תופעה עצובה מעין זו

תשובה

שלום וברכה

א. זה עצוב מאד שהיצר הצליח לקחת אדם ולגרום לו לחטוא ולפרסם את חטאיו ועוד לקחת את כל בניו ובנותיו ואשתו לשמד ה' ישמור.

ב. מאחר ואני מכירו באופן אישי כבר מגיל צעיר אני יכול להעיד שתקופות רבות בחייו הוא חטא חטאים גדולים וזה לא דבר חדש אצלו.

ג. שוב מאחר ואני מכירו האדם חולה בשיגעון גדלות בצורה לא רגילה ודבר זה גרם לו לרדת לשאול תחתית למרות שהוא יודע את האמת שהוא הולך בדרך לא נכונה.

ד. האדם מסובך בחובות קשים ובזה הוא חושב להתעשר.

ה' יחזיר אותו מהרה בתשובה שלימה ואולי יוכל לכפר על כל מעשיו ועל החילול ה' שהוא עשה.