שאל את הרב - כללי

שאלה בנושא תמונה ללא כיסוי ראש

  • י"ט טבת התשע"ה

שאלה

שלום. אני חזרתי בתשובה לפני כשנתיים וקיבלתי על עצמי כיסוי ראש הייתי בקושי גדול ונדרתי נדר שאם הכל יפתר אשים כיסוי ראש ובאמת כך היה ברוך ה' ראיתי ניסים והכל הסתדר. מאז אני עם כיסוי ראש תמיד גם בבית וגם בחוץ אך לפעמים כשאני בלי כיסוי ראש לרגעים אחדים אני מצלמת את עצמי בטלפון לכן יש לי כל מיני תמונות בטלפון בלי כיסוי ראש . היום הבן שלי חיטט לי בטלפון ושלח תמונה שלי לקבוצת וואטצפ של הגן שזה אומר שכל ההורים בגן של הבן שלי ראו את התמונה הזו שלי בלי כיסוי ראש אני מחקתי את התמונה רק כעבור כמה שעות כשגילתי את זה ולכן אני בטוחה שכולם כבר הספיקו לראות את התמונה . אני מרגישה נורא אני מרגישה שהפרתי את הנדר שלי אני כולי בסערות רגשות שראו את התמונה שלי בלי כיסוי ראש רע לי מאוד ואני מרגישה שלא בא לי לצאת מהבית ולקחת את הילד שלי לגן כדי לא להיתקל בהורים שראו את התמונה. מה עליי לעשות? איך אני יכולה לכפר על זה? יותר אני לא אצטלם בטלפון תמונות כאלה אבל מה זה משנה? כולם כבר ראו...האם זה עוון גדול שראו אותי בלי כיסוי ראש? בבקשה עזרה..

תשובה

שלום וברכה

אין לך להצטער יותר מידי. עצם הקבלה שלך מכאן ואילך לא להצטלם כך, מספיקה.