שאל את הרב - כללי

למה הפילוג?

  • י"ז טבת התשע"ה

שאלה

בס"ד כואב לי מאד מאד כמו ליהודים רבים, פרשת הרב דרעי והרב ישי . אין לי שום דעה בנושא ואבחר מה שהרב שלי יגיד. אבל... למה? הרי כל סיפורי הצדיקים נגמרים במסר הברור : שהאחדות חשובה לקידוש השם. למה? אי אפשר להאשים הפעם את עמך התמימים ( השין גימל בלשון העם) מדובר בשניים שמייצגים אותנו החרדים. מה אכפת לנו מי עומד בראש , העיקר שיעבוד לשם שמיים. אני ממליצה על הרב זמיר לעמוד בראש. עליו אני סומכת!!! השם יעזור.

תשובה

שלום וברכה

כמה את צודקת, הפילוג עצוב מאוד. אחד יצא מתוך המחנה להיות ראש לשועלים כי לא רצה להיות זנב לאריות ואף אם לא רצו לשים אותו זנב לאריות אלא להיות אחד מראשי המחנה סירב הלה בשרירות ליבו כי רצה להיות הדיוט קופץ בראש. ה' הטוב יסלח לו כי קשה הניסיון עד מאוד להכנע לרצון ה' ולוותר על הכבוד המדומה. אבל כבר כתב הרב זמיר מכתב ברור שעל כולנו להתאחד תחת מועצת החכמים שממשיכה את דרכו של מרן זצ"ל ואין כל מקום לפיקפוק בעניין זה.