שאל את הרב - כללי

האם מותר לבעל להסית את אשתו נגד הוריה?

  • ט"ז טבת התשע"ה

שאלה

מקרה מצער בו הבעל הצעיר הסית את אשתו נגד הוריה כדי להפריד אותה מהמשפחה ולשלוט בה, ואף שכנע אותה במשך הזמן לנתק לגמרי את הקשר עם ההורים ואחר כך עם אחיותיה, בתואנה שהם גורמים לבעיות של שלום בית. כך למשל אסר עליה לשבת שבעה עם כל המשפחה כאשר הסבתא נפטרה, מחשש עין הרע כי היתה בהריון, גרש את אמה מחדר הלידה לאחר שהבת בקשה ממנה להגיע ללידה, כי לא היה יכול לסבול נוכחות של אמה, למרות שהבת היא זו שבקשה את אמה לבוא. כמו כן דרש מחמותו לא להזמין לברית של הבן שנולד להם את אחיה בגלל ש"הם יביאו רק 200 שקל עלובים ואני עושה ברית כדי להרוויח כסף ומזמין רק מי שיביא לפחות 500 שקלים", גרש את הסבתא מהבית כמה פעמים כאשר הבת בקשה ממנה לבוא, למשל לאחר הלידה הראשונה שבקשה מאמא שלה להגיע כדי לעזור לה בהנקה, הסית אותה נגד אביה בתואנה שהוא רשע ופסיכופט עד שהבת ניתקה קשר עם אביה לחלוטין, הסית את הבת נגד אמה באיום של "או אני או היא" , ובסופו של דבר הצליח להפריד את הבת מכל משפחתה ולבודד אותה, ועד להתנכרות גמורה שאפילו לא התקשרה יותר לאמה אפילו לא לפני ראש השנה, יום הכיפורים ויום הולדתה. כמו כן מנע מההורים שלה לראות את הנכדים ואיים עליהם בדרכים שונות. הבת שהיתה קשורה למשפחה, בסופו של דבר נכנעה לו והשתכנעה שהקשר עם הוריה הוא הרסני לגביה והפכה את עורה ומידותיה העדינות. והכל בשם "שלום בית" לכאורה. וכביכול בהכוונת יועץ נישואין. מדובר באדם שמכונה 'חרדי' וחי בעיר חרדית. האם כל זה מותר? וכיצד יכולה משפחת הבת להתמודד עם המצב, כאשר ידוע שמדובר באדם שעלול להזמין משטרה וכו' אם הם יתקרבו לאזור?

תשובה

שלום וברכה

לפי התיאור שלכם מדובר האדם הזוי וחולה, אולם אין לי עצה בשבילכם איך להתגבר על אדם זה. אינני מאמין שיש לו רב ירא שמיים שמדריך אותו.