חברה והשקפה

משמעות החשיבה החיובית והתפילה

  • ט"ז טבת התשע"ה

שאלה

אני דתייה מאוד ובה זכיתי ואני חיה בעולם של תורה בעלי לומד ועובד ובני בתלמוד תורה. בעלי ואני נשואים באושר כבר 9 שני.הילדים שלי. חוץ מהבכור שהוא ספונטני שני הילדים האחרים הם מטיפולים. הפוריות היא נסיון חיי. הקטנה שלי היא בת שנתיים. לאחר שהיא נולדה החלטנו לנסות להשתדל מאוד ברוחניות ובטבעיות על מנת להיכנס להריון באופן טבעי. חשיבה חיובית..דמיון מודך..אמונה ותפילה היו חלק מהתהליך יחד עם צמחי מרפא..סגולות..תרופות טבעיות..דיקור ועוד.... לאחר שגילנו שהמצב לא השתפר בכלל הבנו שאנו חוזרים לטיפולים. ב"ה מכיוון שאני בריאה הטיפולים לא ארכו זמן רב בפעמים הקודמות ובה נפקדתי מהר. הפעם זה עוד לא קרה. הנסיון הראשון נכשל. אבל כעת אני לפני החזרת מוקפאים ומקווים לטוב. כל זה היה הקדמה לסוגייה הרוחנית שמעסיקה אותי בעקבות מה שאני עוברת ועוד לא מצאתי לה תשובה מספקת השאלה היא כזו - מה הכוח העניין והמשמעות בכל האמונה חשיבה חיובית והשתדלות רגשית פנימית בעת נסיון? האם לדבר יש כוח? משמעות? כמה חשוב כמה רלוונטי להאמין שאראה ישועה בקרוב האם יש משמעות לדמיין בליבי את הנס שאני בהריון.. הרי כבר רבות נאמר עי גדולי ישראל"תחשוב טוב יהיה טוב" וכדומה... אני בחוש רואה שבורא עולם מנהל את העולם כפי ראות עיניו. וברור שזה הטוב ביותר עבורי אז למה לי להשתדל בכיוון הזה של אמונה וחשיבה חיובית? האם יש לזה בכלל משקל "בהכרעה" של הקב"ה? האם זה משנה אם האמין "שהטיפול יצליח" או לא? כואב לי שבשיעורי חשיבה חיובית כאלו ואחרים אני מתחזקת בכוח ובחשיבות של העניין אבל אחרי השתדלות רבה בנושא במהלך סבב של טיפול - דמיון מודרך..דיבור לאיברים..חשיבה חיובי.ת..אמונה וביטחון...תפילה ושוב תפילה... קשה לי כשזה לא מצליח...ואני תוהה לאן הלך המאמץ שלי..האם הקב"ה בכלל מחשיב אותו ? האם זה משנה לו? מקווה להבהרה בנושא. מחילה אם לא כתבי הכי ברור יישר כוח ותודה רבה נטע

תשובה

שלום וברכה

אציע לראות את ההרצאה הבאה http://www.hidabroot.org/he/video/60789

בהצלחה,