תפילה וברכות

תפילת שחרית בציבור שמתפלל בקצב מהיר יותר.

  • ט"ו טבת התשע"ה

שאלה

שלום רב,אני לא מזמן התחלתי להתפלל שחרית בבית הכנסת במקום עבודתי במקום יחיד בבית.העניין הוא שרוב המתפללים בבית הכנסת קוראים את הפסוקים מהר מידי ובמיוחד מי שמקריא אותם.לרוב אני מפספס קטעים וזה חורה לי.חלק אני משלים אותם תוך כדי קריאת קדיש אך אומר איתם אמן (אמרו לי שמותר).אחרי הנחת תפילין כל אחד אומר "וידבר השם אל משה"ואז אנחנו מתחילים מהודו להשם קראו בשמו".מהקטע של "מזמור לתודה" המקריא מתחיל בקריאה מהירה ואני אומר את זה לאט ומתחיל יחד איתו את "ויברך דוד את השם" אך מפספס כמה קטעים של הללויה ואת "ברוך השם לעולם אמן ואמן".גם אחרי "ויברך" יש קטעים שאני מפספס ומתחיל עם השאר את "ישתבך שמך".ב"תתברך " אני לא מספיק את הכל אך אומר עם כולם את "קדוש קדוש קדוש" ו"ברוך כבוד השם ממקומו".גם את "אנא השם אלוהינו" אני לא מספיק לסיים עד הסוף.בקטע של"ובא לציון גואל" אני אומר ביחד איתם רק את "קדוש קדוש קדוש" כי אני עוד מאחור בקריאה. אלו רק דוגמאות במיקצתם.השאלה שלי בגדול אילו קטעים אסור לדלג ואילו לא יהיה נורא אם אני יפספס אותם. זה מפריע לי כי גם הקריאת שמע שלי היא יחסית לשאר איטית כי אני משתדל להקפיד בדיוק ואז אני מפספס את החזרה או קטעים נוספים בשחרית במנחה ובערבית.תודה לכם על המענה שתתנו.

תשובה

שלום וברכה

ראוי מאוד שתתחיל להתפלל עשר דקות לפני הציבור ותשתדל להגיע לתפילת שמונה עשרה להתפלל יחד עם הציבור כך לא תהיה כל בעיה.