שבת

הנאה מחילול שבת

  • ט"ו טבת התשע"ה

שאלה

אם יהודי שלא שומר שבת הדליק תנור חימום בסלון לפני כניסת שבת, ואני שומרת שבת ויודעת בוודאות שבשלב מסויים במהלך השבת הוא גם יכבה אותו. האם מותר לי להנות ממנו או שזה כבר נחשב הנאה מחילול שבת למרות שהוא הודלק לפני כניסת שבת ? 2 ואם אני מדליקה אותו למשך כל השבת האם מותר להזיז אותו בשינוי או רגיל או שאסור בכלל ? 3 האם אחרי שהדלקנו נרות שבת מותר להזיז אותם בשינוי או רגיל או שאסור בכלל ? תודה

תשובה

שלום וברכה

אין כל בעיה של איסור הנאה ממעשה שבת,

איזה תנור חימום מדובר. אם מדובר בספירולות אסור להזיזם אלא ברגל. מפזר חום רגיל מותר להזיז לצורך האדם.

אין להזיז את הנרות ביד רק במרפק ורק אם לא מדובר בנר שמו ובתנאי שלא יהיה חשש כיבוי