האם גיורת שהתגיירה ולאחר מכן אינה שומרת מצוות האם היא יהודיה לכל דבר? ומה הדין לגבי נישואיה ליהודי לאחר הגיור?

  • ט"ו טבת התשע"ה

שאלה

האם גיורת שהתגיירה ברבנות ועברה את כל התהליך ולאחר מכן אינה שומרת שבת היא עדיין גיורת או שהיא חזרה להיות גויה ? מה הדין לגבי נישואה לישראל שנערכו לאחר הגיור האם הם תקפים? במקרה שהגיור אינו תקף היא יכולה לעשות תשובה או מחויבת בגיור מחדש?

תשובה

שלום וברכה

גיורת שבשעת הגירות לא התכוונה לקבל עול מצוות והדבר היה מוכח לכולם שהיא לא מתכוונת לשמור מצוות היא לא גיורת כלל.

אולם מי שהתכוונה לשמור מצוות בשעת הגירות ולאחר הגירות חזרה בה היא יהודייה לכל דבר.

אם הגיור לא תקף בוודאי היא יכולה להתגייר מחדש ותזכה להיות בת ישראל כשרה.