תפילה וברכות

איך מתפללים תפילת 18?

  • ט"ו טבת התשע"ה

שאלה

שלום לך כבוד הרב אני מתפללת תפילת בוקר שחרית אך ללא תפילת 18 אני נורא רוצה להתפלל אך פוחדת כי איני יודעת איך כפי שידוע לי היא מלווה בצעדים ואין לי מושג כמה ואיך לעשות זאת האם תוכל לעזור לי ? תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

אשרייך שאת זוכה להתפלל לבורא עולם. יש לדעת שתפילה לא מושלמת עדיפה מלא להתפלל כלל. אין לחשוש מכך שאת לא יודעת הלכה פלונית או הנהגה כזו או אחרת ותפילתך תמיד תתקבל ברחמים וברצון. כמובן שיש אכן ללמוד את הלכות התפילה כראוי.

הנה סדר התפילה

לפני אמירת ה` שפתי תפתח, יש ללכת שלוש פסיעות קדימה למקום שבו את עומדת להתפלל, ויש להתחיל ברגל ימין.

אם את כבר עומדת במקומך יש לך ללכת שלוש פסיעות אחורה, כדי שתוכלי ללכת שלוש פסיעות קדימה.

צריך לכרוע ולהשתחוות ארבעה פעמים בשמונה עשרה. בתחלת ברכה ראשונה ובסופה, ובברכת מודים בתחלתה ובסופה.

כשאומר ברוך בתחילת הברכה הראשונה של שמונה עשרה כורע בברכיו, וכשאומר אתה, משתחוה בראש כפוף. וקודם שאומר את השם, זוקף.

וכן יעשה בסיום הברכה הראשונה של שמונה עשרה כשיאמר ברוך אתה ה` מגן אברהם.

בברכת מודים משתחוה עד שמגיע לשם ה'.

וכן כשגומר את ברכת מודים ואומר ברוך אתה ה` הטוב שמך ולך נאה להודות יעשה כמוזכר לעיל בברכה ראשונה.

בסיום התפילה קודם שאומרים `עושה שלום במרומיו` יש לפסוע שלש פסיעות לאחור, בכפיפת ראש מעטה ולומר עושה שלום במרומיו כשראשך כפוף לצד שמאל, `הוא יעשה שלום עלינו` כשראשך לצד ימין, `ועל כל ישראל כשראשך ישר.