זוגיות

איך יכול להיות שהזיווג השני יהיה הזיווג שלי?

  • י"ג טבת התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב,

רציתי לשאול את הרב שאלה נוספת על שאלה שבחורה אחרת שאלה. העתקתי את השאלה של הבחורה והתשובה של הרב.

שאלה: שלום לכבוד הרב, אני הבנתי שהנשואים הראשונים של הבן אדם הוא הזיווג משמיים (אפילו אם מתגרשים) והשני הוא לפי התפילות של הבן אדם הגרוש/ה. אני רווקה ורוצה להתחתן עם גרוש, אז זה יכול להיות זייוג משמיים או לא?

תשובה: שלום וברכה יתכן בהחלט שאתם הזיווג משמים ובפעם הראשונה הוא מצא את מי שאינה באמת שלו. בברכה, בנימין שמואלי.

שאלתי היא: הרב כתב "ובפעם הראשונה הוא מצא את מי שאינה באמת שלו." למה התכוון הרב? מה זה אומר מצא את מי שאינה באמת שלו? הרי אומרים שזוג שמגיע לחופה הם זיווג, אז הוא התחתן עם מישהי שהיא לא שלו? אז איך הם התחתנו..? אומרים שאי אפשר לדעת אם הזוג הם זיווג עד רגע החופה.. אחרי החופה הם זיווג. למה הרב התכוון?

תשובה

שלום וברכה

לפעמים האדם לא זוכה למצוא מיד את המיועדת לו מסיבות שונות אם בגלל גילגול קודם ואם בגלל תיקון אחד שעליו להינשא ראשית לבחורה אחרת ואחר כך יזכו שניהם לזיווג המתאים שלהם.

על האדם להתייחס לבת/בן זוג כאילו היא המיועדת לו מתחילת הבריאה כוך זה ברוב רובם של המקרים. אם למרות הכל ולמרות כל הניסיונות של האדם לחיות בשלום ובשלווה עם הזיווג, זה מתפוצץ ולא יכול להמשיך יותר מסיבות שונות ואין ברירה אלא להתנתק, הרי שאז יתכן שאכן הם לא היו לכתחילה בני זוג אמיתיים משורש נשמתם.