שאל את הרב - כללי

האם מותר ללמוד בספר הישר?

  • י"א טבת התשע"ה

שאלה

שלום רב, יש ברשותי ספר שנקרא "ספר הישר", לא מדובר בספר הישר שמיוחס לרבנו תם אלא לספר אחר המספר בלשון מקראית את סיפורי התורה לפי מדרשים. הספר מאוד מעניין אך מכיוון שאין לו הסכמות בראשו ומההקדמה שלו ניתן להבין שלא כ"כ ברור מי חיבר אותו, אני חושש שמא אבוא לידי טעות ח"ו אם אלמד בספר הזה? האם כבוד הרב מכיר את הספר? האם ניתן לקרוא בו וללמוד? תודה!

תשובה

שלום רב,

מותר ללמוד בספר הנקרא ספר הישר (ראה להחיד"א זצ"ל בספר שם הגדולים מע' ספרים, ערך י', ובהג"ה מנחם ציון שם). ומכל מקום אם אתה מרגיש שזה מביא אותך לכלל בלבול, עליך להימנע מלימוד בספר זה.

בברכה,

הלל מאירס