שבת

שבת בבית חולים

  • י' טבת התשע"ה

שאלה

היי רציתי לשאול כמה שאלות בנושא שבת, אני שומרת על חולים בשבת בבי"ח ולכן אני מעוניינת לשאול: 1.מה ההלכה בנוגע למעלית שבת? (לפי המעליות היותר חדשות וגם לפי הישנות בהדסה עין כרם ישנם כמה סוגים...) 2.מה בנוגע לגוי שעולה האם מותר לי להצטרף אליו בלי לבקש ממנו? 3.אם גוי פונה אלי בשאלה האם אני רוצה שהוא יעשה בשבילי משהו של חילול שבת האם מותר להסכים? (קרה כמה פעמים ששאלו כמו: איזה קומה את רוצה? או האם אני רוצה שישים לי מים מהקולר כי הוא שמע אותי אומרת למישהי שאני צמאה...) 4.אם אני רוצה לצורך עצמי שיכבו את האור מותר לרמוז? 5.מי ששמרתי עליה באחת הפעמים היתה מחוברת למכשיר חשמלי והיא רצתה לרדת לסעודות אז הייתי צריכה ללכת עם המכשיר האם זה בסדר או להגיד לה שא"א לרדת? 6.אם צריך לנתק את המכשירים מהשקע בשביל שתלך לשרותים או לסעודות וכד' (המכשיר עדין מחובר עליה אחרי שמנתקים אותו מהשקע...) ואני מבקשת מרופאה/ אחות יהודיה, מותר? תודה רבה, סליחה שכ"כ הרבה שאלות. אשמח אם תוכלו לענות לי לפי דעת האשכנזים. תזכו למצוות!

תשובה

שלום וברכה

1. מעיקר הדין השימוש מותר במעליות שבת כל שיש להם אישור ממכון טכנולגי הלכתי מוכר.

2. מותר אם כי עדיף להשתמש במעלית שבת.

3. אסור שגוי יעשה בעבורך מלאכה.

4. לא.

5. יש ללכת עם המכשיר, אין כל חשש איסור.

6. יש למצוא גויה.

נשמח לעמוד לרשותך בכל שאלה נוספת.