שאל את הרב - כללי

שבע השנים הרעות

  • ט' טבת התשע"ה

שאלה

בס"ד שלום כבוד הרב, אבי והחברותא שלו העלו שאלה במהלך לימודם, ובינתיים אין עליה תשובה - יוסף הצדיק פירש את חלומו של פרעה שתהיינה שבע שנות בצורת קשות שיזעזעו את מצרים - אך מצרים התבססה על הנילוס, אז מדוע הבצורת כל כך הפחידה את מצרים? ממילא לא ירדו במצרים גשמים, והרי היו להם טכנולוגיות אדירות במצרים, האם ייתכן שהנילוס כולו יבש (שהרי זהו מאגר אדיר ועצום של מים, וודאי שהיו להם טכניקות כיצד לבנות סכרים וכדומה...)? בתודה, תמר.

תשובה

שלום וברכה

הנילוס היה נמוך מאוד, והזרימה היתה חלשה ולא היתה להם אפשרות להעביר את המים ביאורים הרגילים שהיו בנויים במרים וזאת מלבד שמצרים נהפכה כנראה ליותר מדברית והזריעה לא הועילה.