זוגיות

הגדרת ההלכה היהודית /מיהו יהודי

  • ח' טבת התשע"ה

שאלה

הייתי מעוניינת לקבל תשובה חד משמעית ,ברורה הנסמכת על ההלכה היהודית . להלן העובדות: ילד יהודי שנולד להורים ביולוגים יהודים ממוצא תמני הוחלף בשעת לידתו ובהיותו בן שלושה ימים בלבד נילקח כתינוק שנישבה למשפחה מוסלמית אשר גידלה אותו וכמובן הסתירה מימנו את יהדותו ומיהרה לחתן אותו עם אשה מוסלמית ונולדו לו 6 בנים ,כמה הלב כואב לכתוב זאת 6 בר מצוות ניקברו 6 חופות כדת משה וישראל עלהם השלום,הבחור היהודי גילה את יהדותו בשלב מאוחר בחייו לאחר שכבר נולדו לו בניו ,הוא גילה זאת באופן מיקרי לאחר שאביו המוסלמי שגידל אותו נפטר ,גילה מסמכים עם תאריך לידה שלו עם שמות הורים יהודים תמניים ורק לאחר מיכן החל לקיים מצוות כגון מדליק נרות שבת בחדרו,בפסח לא מכניס חמץ לבית ,רב מבני ברק הניח לו תפילין וגם הרים ספר תורה ,החל לצום בכיפור ,בתשעה באב ,. שתי שאלות ישלי? האם הוא צריך לעבור גיור ,האם הוא יכול לקדש בחורה יהודיה כדת משה וישראל ,האם הוא חייב לתת גט לאשתו המוסלמית ? בשיחות עם חברותי הן לא מוכנות בשום פנים ואופן לקבל אותו ליהדות בטיעוניים שלהם אלה הם ההלכות שקבע הרחוב ,כולם אומרים לי לעזוב את הקשר כי הוא ערבי ועדיף שישאר אצל הערבים. הייתי רוצה לשמוע דעה אחראית ,חד משמעית איך היו פותחים סוגייה זו חכמי ישראל. בברכה אהובה

תשובה

שלום וברכה

הוא יהודי גמור לכל דבר, צדיק וירא שמיים ורווק. אינו צריך לגרש את המוסלמית ואין לו כל קשר לא איליה ולא לילדים שנולדו מהמוסלמית. ימשיך להתחזק בשמירת המצוות ובעז"ה תוכלו להקים בית נאמן בישראל.

אם יש לו הוכחות יהדות הוא לא יצטרך לעבור גיור כלל.

בהצלחה,