שאל את הרב - כללי

הורדת תוכנה לסטודנט - גזל או לא?

  • ו' טבת התשע"ה

שאלה

שלום הרב, (אאריך במעט כדי שהתמונה תהיה ברורה) אני סטודנט להנדסה ובמהלך התואר רכשתי תוכנה עבור סטודנטים שאני זקוק לה במהלך התואר - התוכנה רזה ומכילה רק כלים בסיסיים(עלותה כ - 89$). ניתן לרכוש כלים נוספים על פי דרישה. כל כלי עולה 26$. כעת אני בסיטואציה מורכבת למדי: אני זקוק לכלים נוספים עקב קורס שעושה שימוש בכלים אלו. לצערי כנראה חברי בקורס משתמשים בתוכנות פרוצות ומלאות. כשאני צריך לבצע איתם אינטגרציה בין הקודים של התוכנה אני לא יכול - עקב המצב שאין בידי את הפונקציות הנוספות. בידי גרסה של שנת 2013. הגרסה החדישה של החברה היא גרסת 2014. המרצה משתמש בתוכנה מקורית משנת 2013. המרצה ביקש להשתמש רק בפונקציות המותאמות לגרסה שלו(הישנה יותר) כי הוא לא יכול להריץ את הפונקציות החדשות בגלל חוסר תאימות. אם ארכוש כלי נוסף שלו אני זקוק הוא יכיל את הפונקציות של הגרסה החדשה 2014 והמרצה לא יוכל להריץ זאת. צריך לציין: לא ניתן לרכוש את הגרסה הקודמת בכלל. רק הגרסה החדשה. את הכלים האלה אני צריך למשך זמן מוגבל של 5 שבועות. אני במצב מורכב, אני לא יכול לרכוש תוכנה מלאה וגם לא כלי אחד של הרחבה כי הוא לא יתאים לי כי הוא מהגרסה החדשנית יותר. כיצד עלי לנהוג? האם אני יכול להוריד את התוכנה הישנה לזמן מוגבל ולהסירה לאחר מכן? בברכה

תשובה

שלום וברכה

יש לנהוג אך ורק לפי החוק. להלכה יש מתירים להתקין תוכנות לא חוקיות שלא נמכרות יותר.