נשים

האם מותר לשמוע קול אישה שכבר נפטרה?

  • ה' טבת התשע"ה

שאלה

הרב זמיר כהן הזכיר בדרשה ברמת אביב שמותר לשמוע קול אישה ששרה אם היא הלכה לעולמה, או שהוא לא יודע איך היא נראית. איך יכול להיות שמותר לשמוע את קול האישה שהלכה לעולמה למרות שיודעים איך היא הייתה נראית. הרי כל העניין של לא לשמוע קול אישה הוא שלא יעלו הרהורים. ויכול לעלות הרהורים גם על אישה שהלכה לעולמה. כי מדובר על הדמיון ואין הבדל בין אם היא קיימת או לא. תודה.

תשובה

שלום רב,

לא שמעתי את דברי הרב זמיר כהן שליט"א, אולם מסתבר שכל דבריו הם לאור פסקיו של הגר"ע יוסף זצ"ל, ולפי דעתו ההלכה היא כדלקמן:

א. אסור להסתכל גם בתמונה של אישה שנפטרה מן העולם (שו"ת יביע אומר חלק א' חלק אורח חיים סימן ו אות יב).

ב. מותר לשמוע הקלטה של אישה שרה אפילו כשהיא חיה, כיוון שחז"ל אסרו 'קול' של אישה, וזה לא הקול שלה, אלא חיקוי של גלי החשמל (שו"ת יביע אומר חלק ט' חלק אורח חיים סימן קח אות מג). כמובן שההיתר הוא דווקא אם אין בשיר דיבורים אסורים, ולא נגרם לשומע שום מחשבה אסורה.

בברכה,

הלל מאירס