שאל את הרב - כללי

(אין) בחירה של יהודי.

  • ג' טבת התשע"ה

שאלה

שלום לרב אני ילד בן 14, ולאחרונה קשה לי מאוד לקיים מצוות, וללמוד תורה, ולכן התעוררה אצלי השאחה:"למה ליהודי אין בחירה"? כלומר, למה, גוי יכול להתגייר, ולהפוך ליהודי, ואני לא יכול להפוך לגוי, ובשמיים ידונו אותי אחרי 120 כמו גוי?, כלומר, שאם חיללתי שבת, לא יעשו כלום? למה זה לא הוגן? קראתי משהו על ניצוצות שצריך לתקן, אבל, למה אני חייב לשאת העול ובאחריות של יהודי? למה אני לא יכול להיות כמו גוי, ובשלב מסוים להחליט שאני לא יהודי? אם זה ככה, משמע שאלוקים לא נתו ליהודי בחירה חופשית מוחלטת. כי בשמיים, אם היהודי יבחר ברע, יענישו אותו בתור יהודי, שזה עונש הרבה יותר חמור, מאשר גוי, שלמשל לא מצווה על שבת\ לימוד תורה כל החיים? תודה *אפשר לפרסם

תשובה

שלום וברכה

נא לראות את ההרצאה הבאה http://www.hidabroot.org/he/video/54387