שבת

הלכות כשרות ושמירת שבת

  • ב' טבת התשע"ה

שאלה

שלום רב לכם מאז פרשת נח אני שומרת שבת: לא מפעילה חשמל, יורדת ועולה במדרגות במקום להשתמש במעלית, הולכת לבית הכנסת מרחק של שעה כל כיוון וכמובן לא מפעילה כל מכשור חשמלי או מחשב. שאלתי: מה מותר ואסור בזמן הסעודה ולאחריה? בבוקר שבת לאחר הקימה האם מותר לסדר את המיטה? התפילה בבית הכנסת ביום שבת מתחילה ב10 בבוקר: מה עלי לעשות עד אז בנוגע לתפילות בוקר האם מותר לאכול לפני ההליכה לבית הכנסת ? מודה מראש על כל תשובה שתינתן כל טוב ג׳ולייט

תשובה

שלום וברכה

אשרייך ואשרי חלקך שזכית להיות משומרי השבת ובכך להיות כשותפה לבורא עולם במעשי בראשית, מעלת השומר שבת היא גדולה עד מאוד ובשמירת השבת את זוכה להתחבר לשפע האלוקי היורד על כל שומרי השבת.

מותר לסדר את המיטה לאחר הקימה בבוקר. את יכולה לומר את ברכות השחר ולאחר מכן לאכול.

לא הבנתי את שאלתך מה מותר ואסור בזמן הסעודה ולאחריה? נא להסביר ואשמח מאוד לסייע לך עוד.