תפילה וברכות

האם אפשרי להתפלל שחרית להתחיל בבית ולהמשיך באוטובוס

  • א' טבת התשע"ה

שאלה

שלום לכבוד הרב האם זה אפשרי להתפלל שחרית להתחיל בבית (עד איזה חלק בתפילה לומר בבית?)ולהמשיך באוטובוס אם אני יוצאת מהבית ב-6 בבוקר באיזה חלק בתפילה מותר לדבר ? האם אני יכולה להתפלל בבית את כל התפילה לפני השעה 6 בבוקר אם אני נוסעת עד ירושלים עד 9 וחצי ואז עובר זמן קריאת שמע ואולי גם זמן תפילה?

תשובה

שלום וברכה

לפני הנץ החמה את יכולה לומר הכל עד שמונה עשרה.

אציע שתאמרי עד ברוך שאמר לפני היציאה ובאוטובוס תסיימי את כל שאר התפילה. אם יש לך די זמן באוטובוס להתפלל את כל התפילה עדיף להתפלל הכל באוטובוס ברצף.

כאישה אין לך חיוב בזמן קריאת שמע ומ"מ יש מעלה גדול הגם לנשים לקרוא את שמע בזמן קריאת ואז היא מקיימת מצוות קריאת שמע כמי שאינה מצווה ועושה. לאחר זמן קריאת שמע היא כבר לא מקיימת מצוות קריאת שמע כלל אלא מצות קבלת עול מלכות שמיים.

בנות ספרד שאינן אומרות ברכות ברוך שאמר ישתבח וברכות קריאת שמע בשם ומלכות מותרות מעיקר הדין לדבר עד לתפילת שמונה עשרה, אולם זה לא ראוי וזה ביזון למלכו של עולם שבאמצע התפילה מדברים לבשר ודם ובוודי יש להשתדל בכל עוז שלא לדבר כלל מתחילת התפילה עד סופה.