שאל את הרב - כללי

יהודיה וערבי

  • כ"ז כסלו התשע"ה

שאלה

לכבוד הרב שלום ברצוני לדעת האם אשה שבעברה הייתה עם ערבים וחזרה בתשובה יש לה כפרה על זה? האם השם סולח? כי שמעתי דברים קשים ביותר על זה והבנתי שאין לאשה כזו מחילה גם אם היא חוזרת בתשובה שלמה לגמרי! אשמח לתשובה תודה מראש

תשובה

לכבוד השואלת,

אין לך דבר העומד בפני התשובה.

לא מצאתי את המקור שאין לאשה כזו מחילה, ולהיפך, ידוע כיום אודות כמה נשים שנפלו לחטא הזה ועוד הלכו לגור בין הערבים ועוד הולידו להם בנים, שבכל זאת דינן עדיין כישראל, וכן בניהן, ויש אירגון שלם המוסר נפש כדי להחזירן משם ולתמוך בהן.

לכן דבר פשוט הוא שהתשובה בלב נשבר ובכנות מועיל לכפר וכמו בכל עבירה.

ויש להשלים את חלקי התשובה, דהיינו, 1) חרטה על העבר, ו2) וידוי [דהיינו לומר בפה בקול שקט "חטאתי עויתי ופשעתי לפניך ועשיתי כך וכך", וככל שאפשר לפרט את החטא יותר נחשב יותר משובח (רמב"ם הלכות תשובה פרק )] אח"כ 3) קבלה על להבא - שאפילו אם יזדמן שוב מצב כמו שהיה, שבשום אופן לא יחזור לאותו חטא.

ויהי רצון שהרחמן לעילא המרחם על כל בניו ובנותיו יקבל את תשובת עמו ישראל ברחמים.

בברכה,

רב נחום