חברה והשקפה

הסכסוך הערבי ישראלי

  • כ"ז כסלו התשע"ה

שאלה

לכבוד הרב שלום, רציתי לשאול איך לפי דעת תורה אפשר לפתור את הסכסוך בין ישראל לפלסטינים אם כזה דבר בכלל אפשרי . תודה מראש

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

הסכסוך הזה נקבע בשמים ולא בארץ.
עובדה שלפני פחות ממאה שנה מי שרדף אחרינו היו הגרמנים הנאצים, וכיום גרמניה היא "ידידה" של ישראל. בעבר הרחוק יותר האוייבים שלנו היו הרומאים, לפני כן היוונים, בתקופה אחרת הפרסים, הבבלים, ואפילו המצרים.

במילים אחרות, הקב"ה מחליט על גורלנו, והסיבות לאוייבים הוא בגלל שאיננו שומרים על התורה והמצוות. כך הבטיח לנו ה' בתורה, בפרשת הברכה והקללה, שכאשר נשמור על המצוות נזכה לביטחון ושקט, וכאשר עם ישראל יחטא הוא יכנס לסכסוכים ורדיפות מצד העמים. המטרה היא לתקן את עם ישראל ולהזכיר לו את המטרה שלשמה נברא העולם, שהוא ההתקרבות להשם וקיום תורתו.

ככל שנלמד יותר תורה ונקיים יותר מצוות, כך נתגבר על אוייבנו, ואותם רשעים לא יוכלו וגם לא ירצו להמשיך ולהזיק לנו.
בע"ה עם ישראל יגיע לגאולתו השלמה בקרוב, ישוב בתשובה, ונזכה לשלום אמיתי.

בברכה,
דניאל בלס