חגים ומועדי השנה

מה הדין במי ששכח לומר על הניסים בתפילה?

  • כ"ו כסלו התשע"ה

שאלה

שלום רב, רציתי לדעת מה עליי לעשות אם שכחתי להגיד על הניסים בתפילה. בתודה

תשובה

שלום רב,

אם נזכרת לפני שאמרת "השם" של חתימת הברכה (היינו ברוך אתה "השם" הטוב שמך וכו') - עליך לחזור לומר על הניסים ולהמשיך ועל כולם וכו', אולם אם כבר אמרת "השם" - אין לחזור. ונכון שבאופן זה תאמר בסוף התפילה כשאתה מסיים "אלוקי נצור" מודים אנחנו לך על הניסים וכו' עד ונודה לשמך הגדול סלה.

מקורות: שלחן ערוך (סימן תרפב סעיף א), וחזון עובדיה חנוכה (עמודים קפט, קצא).

חנוכה שמח,

הלל מאירס