שאל את הרב - כללי

גזל הגוי

  • כ"ה כסלו התשע"ה

שאלה

שלום רב! לפני כחודשיים ביצעתי קנייה באינטרנט מחו"ל (איביי) ומכיון שעבר הזמן הקצוב למשלוח והמוצר לא הגיע פתחתי תלונה ואיבייי החזירו לי את הכסף. אלא שאחרי שבועיים פתאום נחת לי המוצר בדואר... השאלה שלי אם אני צריך להחזיר את התשלום, כי לכאורה לא שייך בזה חילול ה', ואולי יש גם לדון האם באמת המוכר גוי, כי מסתבר מאד שהוא אינו יהודי (ועכשיו נוסף לי עוד ספק, שבאמת המוכר עצמו לא הגיב לתלונה שלי ולכן איביי עצמם פיצו אותי (מכיון שהם נותנים אחריות מלאה) ואז שוב אני לא יודע אם יש מישהו יהודי שמפסיד מזה או שבכלל הם גובים את זה מהמוכר איכשהו). אשמח לשמוע תשובה ואשמח עוד יותר לשמוע גם נימוק עד כמה שאפשר. בברכה מיכאל תודה!!!!!!!!

תשובה

לכבוד השואל,

אחרי העיון בדרך המכירות של איביי, ככל הנראה יש כאן רק ספק אחד, אם המוכר הוא גוי או ישראל; כי כאשר איביי מפצים לקונה, הם מבקשים בחזרה את אותו סכום כסף מחשבון המוכר.

יש אפשרות ליצור קשר בישירות למוכר ראה כאן:

http://pages.ebay.com/help/buy/contact-member.html

ותתאר לו את מצב קנייתך: שהמוצר לא הגיע בזמנו, ופיצו לך אייבי ושאח"כ הגיע המכשיר בחזרה אליך, האם הוא רוצה שתשלח בחזרה את המוצר אליו?

ואם הוא ימחול כדרך עסק גדול, הרי יצאת מכל הספקות.

בברכה,

רב נחום