חגים ומועדי השנה

האם צריך הכשר לשמן של נרות חנוכה?

  • כ"ד כסלו התשע"ה

שאלה

שלום, האם מותר להדליק נרות חנוכה עם שמן שלא ידוע אם הוא כשר?

ובקשר לזמן הדלקת נרות חנוכה, האם כדאי לחכות עד שכל (או לפחות רוב) בני הבית יהיו בבית ואז להדליק את הנרות? או שעדיף להדליק כמה שיותר מוקדם אפילו שלא כולם בבית?

והאם בני הבית יוצאים ידי חובה כשבבית מדליקים והוא לא נמצא? תודה.

תשובה

שלום רב,

1. יש להדליק נרות חנוכה עם שמן כשר, כיוון ששמן של ערלה ושמן שלא הופרש ממנו תרומות ומעשרות, פסולים להדלקה, ולכן צריך הכשר המעיד שאין בו חששות אלו (יעויין חזון עובדיה חנוכה עמודים פב, פו).

2. עדיף להדליק בזמן.

3. יוצאים ידי חובה.

בברכה,

הלל מאירס