תורה ומדע

למה ריבוי נשים היה בעבר בסדר?

  • כ"ד כסלו התשע"ה

שאלה

למה ריבוי נשים היה בעבר בסדר? למה זה היה בסדר שלשלמה המלך היו 1000 נשים? האם האדם בנוי למונוגמיה? מה עושים כאשר המשיכה לבת הזוג מתפוגגת?

תשובה

שלום וברכה

ריבוי הנשים למרות שהדבר מותר מן התורה כי יש מצב שלגבר יה שני נשים המוחוברות איליו, הדבר לא היה מקובל גם בדורות קדמוניים וכמבואר ברש"י במסכת יבמות וכפי שאנו רואים שרוב רובם של התאנים והאמוראים לא ידוע על אישה נוספת שהיתה להם.

שלמה המלך לא היה עם נשים לשם תאווה חלילה אלא כמבואר בדברי המקבולים שלמה המלך רצה לעלות את כל הניצוצות הטמונים בקליפות ולכן גייר את הנשים שהיה רואה בהם ניצוצות קדושות ולא נוכל להאריך יורת מדייד בעומק הדברים.