שאל את הרב - כללי

מחפש את האמת

  • כ"ג כסלו התשע"ה

שאלה

ראיתי סרטון של הרב זמיר כהן בוא הוא מדבר על שבע הארצות ואחר כך נותן דוגמה לכך מין הזוהר אבל מה שכתוב בזוהר זה שבעצם מדובר בשבע אדמות מתחת לכדור הארץ עם יצורים אני לא בא לפגוע אני רק מחפש אמת

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

מישהו טען בפני זאת, אך כאשר בדקתי את הנשוא, לא מצאתי שכתוב בזוהר שהארצות נמצאות מתחת לאדמה. יש פירושים כאלה, אך הדבר לא כתוב בספר זוהר. ספר הזוהר מתייחס בפירוש לפסוק "ותראה היבשה", הזוהר אומר שהיבשה שנבראה בבראשית התפצלה לשבע ארצות. ונראה שזה כפשוטו.

בברכה,
דניאל בלס