האם לחכות להורים בהדלקת הנרות?

  • כ"ב כסלו התשע"ה

שאלה

בס"ד שלום כבוד הרב, הייתי בשיעור הלכות חנוכה והרב אמר שאם יש מישהו בבית עד חצי שעה מצאת הכוכבים עדיף שהוא ידליק בזמן הזה מאשר לחכות לכולם ולהדליק ביחד יותר מאוחר. ההורים שלי בדרך כלל עובדים בשעה כזאת. רציתי לשאול אם אני מדליקה לבד בחצי שעה מצאת הכוכבים ולא מחכה להם שיחזרו מהעבודה זה לא תהיה פגיעה בכיבוד הורים? תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

אם את מבנות ספרד בוודאי שיש להמתין להם ולא להדליק לבד.

את את מבנות אשכנז שכל אחד יכול להדליק לעצמו, יש לשאול את רשות ההורים ואם לא איכפת להם שאת מדליקה מוקדם, תוכלי להדליק בזמן.