שאל את הרב - כללי

מזל באדר ב'

  • כ"ב כסלו התשע"ה

שאלה

כבוד הרב שלום, נולדתי בחודש אדר ב', בשבת בבוקר לפני התפילה. חיפשתי קצת מקורות לגבי חודש אדר ב' ואיך זה יכול להשפיע לטובה או לרעה על חיי. אשמח לקצת אינפורמציה בנושא. בתודה אלירן

תשובה

לכבוד השואל,

מזל אדר דגים, ומזל דגים מראה על שמירה, כי הדגים תמיד נשמרים מן ההשפעה של כל עין רע שיכול להסתכל עליהם, כידוע.

אדר ב' בכללו, מראה על חודש העיבור, חודש הנוסף בשנה; אשר מסגולת חודש זה לכלול את כל המעלות שבכל שאר החדשים (כי כל חודש יש לו את המעלה שלו, ואדר ב' כולל את כל המעלות).

ובפרט שייך ברכה זו למי שנולד בשבת, וכידוע מחז"ל שיום השבת היא מקור הברכות, וממנה מתברכין כל שאר הימים.

בברכה,

רב נחום