שאל את הרב - כללי

חיישן בשבת

  • כ' כסלו התשע"ה

שאלה

שלום בעזרת נשים בביה"כ יש מכשיר אזעקה, חיישן שנמצא מול הכיסאות כך שאי אפשר להתחמק ממנו ובכל תזוזה הוא נדלק. האם אפשרי ללכת לבית הכנסת הזה בשבת או שעדיף להימנע?

תשובה

לכבוד השואלת,

יתכן שיש בזה היתר - נא תנסי לברר מצוות הבית כנסת, לאיזה צורך משמש החיישון, ומאיזה סוג הוא (כגון, האם פועל כל הזמן, או שהפעלתו רק נדלק בזמנים מסויימים).

להמשך בירור בעזרת השם, אפשר לשלוח את הפרטים בפנייה חוזרת לאתר.

בברכה,

רב נחום